Uit eigen ervaring weet ik wat het betekent om met de ziekte kanker geconfronteerd te worden. Het heeft mjin jonge leven volledig op z’n kop gezet. Kanker pleegde een aanslag op mijn lichaam en veranderde ALLES.

Op dit moment is kanker de tweede doodsoorzaak in Nederland, ná hart- en vaatziekten. Het is een ziekte die steeds vaker voorkomt.

Zodra er de diagnose kanker gesteld is, staat je leven op zijn kop. Artsen zullen hun best doen je te helpen bij de genezing.

De geestelijke gezondheidszorg voor kankerpatiënten is in Nederland helaas minimaal. Dat heb ik zelf mogen ervaren. Hoe ga je om met je angst voor de dood en het verdriet? Wat doet dit allemaal met je?

Zolang je in de malle molen van ziekenhuisbezoeken zit, heb je nog enigszins het gevoel, dat er aan je herstel gewerkt wordt. Maar daarna? Ben je klaar met de behandelingen in het ziekenhuis val je in een zwart gat. Het herstel van de behandelingen duurt vaak lang, terwijl er verwacht wordt, dat je al gauw weer aan het werk gaat. Mits je een baan hebt, uiteraard.

Yoga kan een tekort opvullen dat ontstaat in de reguliere zorg, en dan met name de nazorg.

Yogalessen voor kankerpatiënten geven veiligheid en geborgenheid door het lotgenotencontact; tijdens de lessen is veel aandacht voor een ieders persoonlijk verhaal.

Ik bied jou de mogelijkheid om te leren omgaan met de moeilijke emoties die bij het ziekte- en herstelproces horen. Yoga leert je de spanning maar ook de ontspanning in je lijf te voelen. Yoga helpt je om weer vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam je het leven.

Mij heeft Yoga enorm geholpen en deze ervaring wil ik je niet ontnemen.

Wat als je kanker hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *